середу, 17 квітня 2019 р.

16 квітня 2019 року на базі Романівської ЗОШ І-ІІІст. проведено районний семінар вчителів початкових класів на тему: «Інтеграція навчальної діяльності учнів початкової школи - одна з ефективних форм навчання молодших школярів»

У роботі семінару взяли участь вчителі початкових класів ОНЗ "Романівська гімназія" Пожарко Р.П., Дума В.С., Мартинова Т.О.
В ході семінару розглядалися питання інтеграції предметів, переваги, особливості, варіації інтегрованих уроків та особливості підготовки вчителя до інтегрованих уроків. Вчителі Романівської ЗОШ І-ІІІст. показали оптимальні моделі інтеграції у початкових класах. На високому методичному рівні проведені уроки в 1 класі з інтегрованого курсу « Я досліджую світ» з обов’язковим етапом заняття - Ранкова зустріч (вчитель Назарець В.П.) , 2 клас - математика+ природознавство+читання на тему: «Які прикмети у літа» (вчитель Сачук Л.Л.), 3 клас - літературне читання+ українська мова+ образотворче мистецтво на тему: «Коли твір відкриває свої таємниці Ю. Збанацького «Лелеки» з використанням інтерактивних методів навчання (вчитель Макаревич В.І.).
Зінчук А.Д. з учнями 4 класу провела етичний діалог «Поспішай творити добро». Лейтмотивом через весь виховний захід проходила тема
добра, доброчесності, самовідданості, цінності людського життя, поваги до матері та оточуючих старших людей.
Практичний психолог Земик Ю.П. зосередила увагу учасників семінару на важливості адаптації учнів першого класу та актуалізації питання пошуку шляхів забезпечення цілісного розвитку особистості на різних вікових періодах.
Учасники семінару взяли участь в обговоренні уроків та поділилися досвідом проведення.
Актуальною була екскурсія по кабінетах початкових класів.
Методист РМК Рудь О.А. підвела підсумок семінару відмітивши важливість нинішнього і наступних навчальних років, адже це роки нових можливостей, партнерства й творчого зростання. І кожен з нас робить свій вклад та творить Нову українську школу.