четвер, 6 квітня 2023 р.

23 березня 2023 року творчий колектив МК вчителів початкових класів Романівського ліцею№1 представив свої напрацювання по темі «Діяльнісний підхід- поєднання новітніх та традиційних технологій   з метою формування особистості  учня,  здатним  розвиватися без допомоги вчителя» на «Добрих практиках» при Житомирському інституті післядипломної педагогічної освіти.

Заступник директора Драгокупел О.В. зазначила, що з 2017 року ми є однією з 4 шкіл Житомирщини, яка пілотує державні  стандарти – спочатку Державний стандарт початкової освіти, і ось уже 2 рік- Державний стандарт базової середньої освіти. Вказала на досягнення та виклики на цьому шляху.

Волтарніст С.А. показала форми роботи з електронною цифровою лабораторією Labdisc Gensci, яку отримали у рамках проєкту від Microsoft в Україні.

Не один випуск учнів Бричковської І.В. працює на міжнародній платформі Матіфік в Україні. Вона ознайомила педагогів області, як це відбувається і які результати дає.

Фещенко Н.М, зазначила, що багато вчителів в Україні і, зокрема, в Житомирській області використовують готові вправи порталу LearningApps. Але як створювати вправи самотужки і використовувати їх у своїй роботі навчились одиниці. Практично покроково показала як це зробити.

У роки пілотування державного стандарту нашою школою, ми замовили Глобуси і отримали Глобуси з доповненою реальністю Shifu Orboot.   Домська В.М. ефективно використовує їх на своїх уроках.  Використовує традиційні методи,  трансформуючи і інтегруючи з новітніми технологіями.

Насамкінець Андрійчук К.І.  переконала усіх, що ІКТ - це добре, але в реаліях сьогодення, якщо раптом не стало інтернету, або електрики, або повітряна тривога, а ви в укритті… найкраще мати під рукою магнітно-маркерні планшети. Показала, скільки видів вправ можна провести за мінімальної підготовки прямо на ходу.

Шановні колеги, хочемо чи не хочемо, ми самі маємо перебудуватися, переосмислити та перевчитися, щоб крокувати в ногу з нашими «продвинутими» вихованцями.










 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар